X
X

Ekmek Aşı tarifi (Tokat)

07.01.2013 Pazartesi 10:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Ekmek Aşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 adet bayat ekmek
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
3 adet domates
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı domates salçası
½ su bardağı pirinç
4 adet yumurta
1 tutam kimyon
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber

 
Yapılışı:
1 büyük boy kuru soğan, yeşil ve kırmızı biberler doğranır. 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvıyağ ile birlikte kıyma kavrulur. Rengi dönen kıymaya soğan ve biberler eklenip sotelenir. 3 adet domates küp küp doğranır. 2 yemek kaşığı domates salçasıyla birlikte kıymaya ilave edilir. 1’er tutam; tuz, kimyon, pul biber ve karabiberle lezzetlendirilir. 1 buçuk su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç kıymayla buluşturulur. Pirinçler yumuşayınca 4 yumurta yemeğin içine kırılır. İri küpler helinde doğranan ekmeklerin üzerine dökülür.