X
X

Ekşili Taraklık tarifi

16.04.2012 Pazartesi 10:35 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Ekşili Taraklık'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuzu pirzola
6 Adet domates
4 Adet ayva
3 Adet kırmızı biber
3 Adet kuru soğan
1 Kase soyulmuş badem
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
Pul biber
Yedi bahar
 
Yapılışı:
Pirzolalar derin bir tencerede az zeytinyağıyla kavrulur. Soğanlar doğranır, kavrulan pirzolalara eklenir. Kırmızı biberler küçük küçük doğranır, tencereye eklenir. Domatesler soyulur ve rendelenir. Domates ve biber salçası ilave edildikten sonra rendelenen domatesler eklenir. Tuz ve şeker eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır ve 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ayvalar büyük dilimler halinde doğranır ve kararmaması için unlu ve limonlu suya koyulur. Tencereye pul biber ve dört su bardağı su ilave edilir. 1.5 saat pişmeye bırakılır. En son ayva, badem ve yedi bahar ilave edilir. Ateşi kapatır kapatmaz nar ekşisi  ilave edilir.
 
Ekşili Taraklık servise hazır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI