X
X

Ekşimek Kızartması tarifi

10.04.2012 Salı 11:44 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adapazarı'nda gün sofrası kuruyoruz.

Malzemeler:
1 kg ekşimek (çökelek)
1 yumurta
1 paket karbonat
Aldığı kadar un
2 ½ su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
½ çay bardağı sıvıyağ
 
Yapılışı:
Ekşimeğin üzerine 1 yumurta kırılır ve 1 paket karbonat eklenir. 1 buçuk tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Un eklenerek toparlanana kadar yoğrulur. Ekşimekten kopartılan parçalar avuç içinde yuvarlanıp üzerine hafifçe bastırılır. Kızgın yağda iki tarafı kızarana kadar pişirilir.Sarmısaklarlar ezilip yoğurtla karıştırılır. Biber yağda kızdırılır. Köftelerin üzerine sarmısaklı yoğurt döküldükten sonra biber sosu gezdirilir.
 
Ekşimek Köftesi servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI