
Malzemeler:
Dananın kaval kemiği
700 gram parça dana eti
1 limon
1 soğan
3 yemek kaşığı un
Yarım fincandan az zeytinyağı (sızma)
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Kırmızı pulbiber
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tahin
Yapılışı:
Kemik suyu içine 1 limon, 1 soğan, 1 diş sarımsak atılarak kaynatılır. Diğer tarafta parça et haşlanır. Haşlanan etler ince ince kıyılır. 4 yemek kaşığı un zeytinyağı ile kavrulur, içine tahin eklenir. İçine kemik suyu ilave edilip ardından haşlanan etler ilave edilir. Kaynadıktan sonra yumurta sarısı yoğurt ile hazırlanan terbiye yavaş yavaş çorbaya ilave edilip bir taşım kaynatılır. Üzerine tereyağı ve pul biber gezdirilip servis yapılır.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN!