X
X

Etli ve Üzümlü Pilav tarifi

27.02.2013 Çarşamba 10:20 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Etli ve Üzümlü Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuşbaşı dana eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
½ çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
½ limon
2 adet kesme şeker
 
Yapılışı:
Etler düdüklüde haşlanır. Pirinçler 1 tatlı kaşığı tuz atılan bol suda pişirilir. Üzümler 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavrulur. Haşlanarn etler pilavın pişeceği tencerye döşenir. Pirinçler süzülür ve etlerin üzerine kaplanır. Yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirilip, yarım limonun suyu sıkılır, pirinçlerin üzerini geçmeyecek kadar su eklenip pilav ağır ateşte pişirilir. Pişen pilavın üzerine 4-5 parça tereyağı konulup, pilav demlenmeye bırakılır. Demlenen pilavın üzerine kavrulmuş üzümler üzerine konulur. Tencere servis tabağına ters çevrilir.
 
Etli ve Üzümlü Süzme Pilav servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI