X
X

Fırın Ağzı Tarifi

19.03.2014 Çarşamba 12:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Fırın Ağzı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı et
5-6 domates
6-7 yeşil biber
İsteğe göre acı kıl biber
8-10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Fırın kabına etler yerleştirilir. Domates, biber ve sarımsaklar doğranıp etlerin üzerine yerleştirilir. 4-5 kıl biber doğranmadan bütün olarak fırın kabına alınır.  Salça su ile karıştırılarak açılır. Kekik, pul biber, salçalı su ve sıvıyağ yemeğin üzerine dökülür ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1-1.30 saat pişirilir.


MUTFAĞIM VİDEOLARI