X
X

Fıstık Ezmesi tarifi

18.02.2013 Pazartesi 10:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Fıstık Ezmesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo antep fıstığı
8 kaşık pudra şekeri
2 adet yumurta akı
 
Yapılışı:
Kabukları soyulan 1 kilo antep fıstığı kıyma makinesinde un gibi olacak şekilde çekilir. Üzerine 8 kaşık pudra şekeri ve 2 yumurtanın akı eklenerek yoğurulmaya başlanır. Çiğ köfte gibi yoğurulan fıstık ve pudra şekeri kıvamını bulunca tepsiye alınarak yayılır. Yağı çıkana kadar tatlının üzerine bastırılır. Bardak yardımıyla iyice ezilen Fıstık ezmesi baklava gibi dilimlenerek üzerine çıkan yağının altına geçmesi sağlanır. Yağı altına geçince servis tabağına alınır.
 
Fıstık ezmesi sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI