X
X

Fıstıklı Sarma Tarifi

20.12.2013 Cuma 17:25 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Fıstıklı Sarma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
650 gram toz Antep fıstığı
12 baklavalık yufka
200 gram tereyağı

Şerbet için :
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2-3 damla limon

Kaymak için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı toz fıstık

Yapılışı:
Şerbet için su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır. Üzerine limon suyu eklenir ve şerbet soğuması için ocaktan alınır. Kaymak için tencereye süt, şeker ve irmik alınıp karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişince toz fıstık ilave edilip karıştırılır.Tereyağı eritilir. Her bir yufkaya tereyağı sürülüp köşelere fıstıklı kaymaktan sürülür. Antep fıstığından yufkanın her yerine yayılır. İnce oklava ile sarıp iki taraftan büzerek oklavadan çıkartılır. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır. Dikdörtgen cam kaba dizilir. Kalan tereyağı tatlının üzerine gezdirilir. Önceden ısıtmadan 175 derece fırında ortalama 30 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir.

Antep fıstığı ile süslenir. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN