X
X

Gerdan Dolması tarifi

07.02.2013 Perşembe 19:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Gerdan Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet kuzu gerdan
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı un
½ demet maydanoz
1 tutam kekik
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
 
Yapılışı:
Et bir gece önceden zeytinyağı, soğan rendesi, tuz ve karabiber ile marine edilir.İç harç için; küçük küçük doğranan soğanlar 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. 1 su bardağı pirinç ve  2 yemek kaşığı domates salçası ve 2 tatlı kaşığı biber salçası ile biraz daha sotelenip üzerine 1 bardak su dökülür. Sosu için; 2 yemek kaşığı un biraz sıvı yağ ile kavrulur, 1’er tatlı kaşığı biber ve domates salçası ile biraz daha kavrulup su ile seyreltilir. Kuzu gerdan etinin üzerine iç harç yayılır ve et düzgün bir şeklide sarılır. Dağılmadan pişmesi için iple bağlanır. Doldurulan et  arkalı önlü sıvı yağ ile biraz kızartıldıktan sonra salçalı sosun içine alınır. Yaklaşık 25 dakika pişirilip fırınlanır. İpi kesilir ve dilimlenerek servis edilir.
 
Gerdan Dolması servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI