X
X

Gubate Tarifi

24.03.2014 Pazartesi 12:14 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Gubate tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
İç harç için:
2 patates
1 soğan
1 tatlı kaşığı salça
Pulbiber, toz kırmızı biber, tuz, karabiber
Maydanoz

Hamur için:
1 paket maya
1.5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker

Arası için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tahin

Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam

Yapılışı:
İç malzemesi için patatesler haşlanıp ezilir. Yemeklik doğranmış soğan ve salça ile kavrulur. Baharatlar eklenip karıştırılır. Soğuması için kenara alınır. Hamur için maya, ılık süt, zeytinyağı, tuz ve şeker yoğurulur. Hamur bekletilmeden 3 bezeye ayrılır ve oklava ile açılır. Tereyağı eritilip tahin ile karıştırılır.

Açılan hamurların üzerine yağ-tahin karışımı sürülür. Hamurlar üst üste koyulup rulo şeklinde sarılır. Hamur buzdolabında bekletilir. Hamur 2-3 parmak genişliğinde dilimlenir. Hamurlar kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açılır. Ortalarına patatesli harçtan konulup kenarları ortaya doğru kapatılır. Üzerlerine yumurta sarısı-pekmez karışımı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.