X
X

Gül Baklavası tarifi (Kayseri)

28.01.2013 Pazartesi 10:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Gül Baklavası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı ceviz
200 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet limon
Nişasta
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 bardak şeker
4 bardak su
2 damla limon suyu
 
Yapılışı:
Hamuru için; 3 yumurtanın üzerine 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ dökülür, yarım çay kaşığı tuz ve 1 limonun suyu eklenerek aldığı  kadar unla kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. 5 eşit bezeye ayrılan hamur dinlendirilir.
 
Şerbeti için; 3 bardak şeker 4 bardak su ile kaynatılır ve 2 damla limon suyu sıkıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Nişasta unla birlikte karıştırılır ve ilk beze incecik açılıp 4’e kesilir. Üçgen parçalar ortasından büzülür ve üzerine ceviz içi yerleştirilip karşılıklı kenarları  üst üste katlanarak kapatılır. Diğer 4 beze de aynı şekilde açılıp gül şekil verilir. 200 gr tereyağı 1 su bardağı sıvıyağla birlikte eritilip gül baklavalarının üzerine dökülür.  Baklava 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Pişen baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökülür.
 
Gül Baklavası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN