X
X

Halka tarifi

14.01.2013 Pazartesi 15:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Sarımsaklı Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağı
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı katı yağ
1 yemek kaşığı eritilmiş kuyruk yağı
1 çay kaşığı tuz
½ paket yaş maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 bardak ılık su
Aldığı kadar un
 
İç harcı:
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
100 gram çörek otu
 
Yapılışı:
Birer yemek kaşığı tereyağı, margarin, katı yağ ve kuyruk yağı tavada cızırdayana kadar eritilip bir bardağa alınır. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenir ve hamurun yoğurulacağı kaba aktarılır. Eriyen yağların üzerine 1 yumurtanın akı, 1 yemek kaşığı tahin ve 1 çay kaşığı tuz eklenir. 1 bardak ılık su ile aldığı kadar un eklenir. Ilık suda eritilen yarım paket yaş maya da una katılır. Halka’nın içine katacağınız 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile tuz katılarak kavrulur ve hamurun içerisine aktarılarak yoğurulur. Hamur kıvamı gelene kadar yoğrulduktan sonra üzeri örtülerek dinlendirilir. Dinlenen hamurdan bezeler kopartılır ve sert zeminde yuvarlanarak uzatılır. İstenen şekil verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir ve fırında pişirilir.
 
Halka sunuma hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI