X
X

Hamsikoli tarifi

13.03.2013 Çarşamba 16:17 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Hamsikoli tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg hamsi
2 su bardağı mısır unu
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
Kılçıkları alınmış 1 kilo hamsi yoğurma kabına koyulur. 2 adet kuru soğan ve 1 demet maydanoz küçük küçük kıyılıp hamsilerimn üzerine eklenir. 1 dolu tatlı kaşığı nane, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı karabiber ve 2 su bardağı mısır unu ve biraz da sıvı yağ katılıp hamsiler yoğrulur. Hamsili harçtan yassı iri köfteler yapılır ve köfteler kızgın yağda nar gibi kızartılır.
 
Hamsikoli servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI