X
X

Hamsikoli Tarifi

25.10.2013 Cuma 15:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Hamsikoli tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gram hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı: Ilık su, tuz ve mısır unu derin bir kaba alınıp yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Mayalanması için bekletilir. Hamura ayıklanmış hamsiler eklenir. Hamur yağlanmış tavaya yayılır. Her iki tarafı kızartıldıktan sonra servis yapılır. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI