X
X

Hamsili Pilav Tarifi

01.04.2014 Salı 10:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Hamsili Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 kg hamsi
3 su bardağı pirinç
5 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
2 paket antep fıstığı
1 paket kuş üzümü
2 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Zeytinyağı ve fıstıklar tencereye alınıp pembeleştirilir. Yemeklik doğranmış soğanlar da eklenip şeffaflaşana kadar kavrulur. Yıkanmış pirinç ve şeker eklenir. Yağı üzerine çıkana kadar kavrulur. 1 su bardağı su ve tuz eklenip çektirilir. Demlendirilir.

Kuşüzümü, nane ve karabiber eklenip karıştırılır. Kılçıkları çıkartılmış hamsiler yıkanıp süzdürülür. Hamsilerin üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirilir. Isıya dayanıklı fırın kabı yağlanıp iç ve kenar kısımlarına hamsiler düzgün bir şekilde dizilir. İçine demlenen pilav yayılır. Üzeri hamsilerle kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.