X
X

Hamur Bohçasında İncir Tatlısı tarifi

09.04.2013 Salı 10:19 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Hamur Bohçasında İncir Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kuru incir
1 su bardağı ceviz
2 çay kaşığı tarçın
5 tatlı kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 kase antep fıstığı
Hamuru için:
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
4 ½ bardak su
 
Yapılışı:
Tatlının soğuk dökülecek şerbeti için 4 su bardağı şeker ve 4 ½ bardak suda kaynatılarak hazırlanır ve soğutulur. 1 yemek kaşığı yoğurda 1 yumurta kırılır. 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyanın ardından aldığı kadar un ve sıvı yağ eklenerek hamur yoğurulup istenen kıvama getirilir. Kuru incirlerin sapları koparılarak içleri açılır. Öğütülmüş ceviz, şeker, vanilya ve tarçın karıştırılıp incirlerin içine doldurulur. Dinlenen hamurdan beze koparılıp açılır ve şeritler halinde kesilir. İçleri doldurulan incirler hamur şeridine sarılır ve yaplanan fırın tepsisine dizilir. Hamurun üzerine çentikler atılarak piştiğinde şık gözükmesi sağlanabilir. Hazırlanan incir dolmaları fırında pişirilir. Pişen incir tatlısının üzerine soğuk şerbet dökülür. Şerbetlenen tatlının üzerine öğütülmüş fıstık serpilir.
 
Hamur bohçasında incir tatlısı sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI