X
X

Hamur Köftesi Tarifi

13.03.2014 Perşembe 12:43 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bitlis'in yöresel tatlarından Hamur Köftesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz 
Su

İçi için: 
300 gram yağlı dana kıyma
1 soğan 
Maydanoz 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
Karabiber, tuz, pulbiber

Üzeri için: Kuru nane 

Yapılışı:
Bir kaba un alınıp tuzu eklendikten sonra su ilave edilir. Ele yapışmayacak bir hamur kıvamı alana kadar yoğurulur. Daha sonra üç eşit parçaya ayırılır. İçi için tüm malzeme bir kaba alınıp karıştırılır. Hamurlar merdane ile açılıp bardakla kesilir. Hazırlanan iç malzemesinden hamurların içine koyup kapatılır. Derin bir tencerede su kaynatılıp bir tatlı kaşığı tuz koyulur. Hamurlar kaynamış suya atılıp haşlanır. Delikli süzgeç ile tencereden alınıp kuru nane ile servis yapılır.