X
X

Haşhaşlı Peksimet Tarifi

20.12.2013 Cuma 17:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Uşak'ın yöresel tatlarından Haşhaşlı Peksimet tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1litre süt
2 yumurta akı
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
500 gram çekilmiş sarı haşhaş sıvı yağ ile seyreltilerek hamur içine sürülür.

Üzeri için:
1 yumurtz sarıısı
2 çorba kaşığı süt 
1 çorba kaşığı sıvıyağ  

Yapılışı:
Ilık suda yaş maya eritilir. Süt, erimiş olan maya, tuz ve yumurta akları derin bir kaba alınır. Üzerine aldığı kadar un ieklenip yoğrulur.  Hamurun üzeri temiz bir bez ile kapatılıp 1 saat  dinlenmeye bırakılır. Daha sonra hamurdan el büyüklüğü kadar koparıp bol yağlı zeminde elle açılan hamurların içine yağla inceltilmiş çekilmiş olan haşhaşıtan sürüp rula halinde sarılır. Hamurlar 3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye çok fazla sıkıştırmadan dizilir. Üzerne yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı süt biraz sıvı yağ çırpılarak sürülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakikada pişirilir. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN