X
X

Haşlıga tarifi

06.03.2012 Salı 09:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Zonguldak'ın yöresel tatlarından Haşlıga'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 Bardak mısır unu
2,5 Adet kuru yufka
3 Bardak süt
2 Bardak su
1 Yemek kaşığı tereyağı
Ceviz
Pekmez
 
Yapılışı:
3 Bardak süt ve 2 bardak su, derin bir tenceye alınır ve ocağın altı açılır. 2 bardak mısır unu yavaş yavaş tencereye eklenir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Süt ve mısır unu koyu bir kıvam almaya başlayınca, 2,5 adet kuru yufka minik parçalara bölünerek tencereye ilave edilir. 5 dakika sonra ocağın altı kapanır ve 1 yemek kaşığı tereyağı eklenip, bütün malzemeler güzelce karıştırılır. Geniş bir servis kabına bütün malzemeler alınır. Üzerine dövülmüş ceviz ve pekmez dökülür ve soğuyunca servis yapılır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI