X
X

Hatçana Böreği Tarifi

01.02.2014 Cumartesi 13:05 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Hatçana Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 su bardağı un
1,5 su bardagi su
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:
1 soğan
300 gram yarım yağlı beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pulbiber

Kızartmak için:
Sıvıyağ 

Yapılışı:
Un, su ve tuz bir kaba alınıp hamur yoğurulur. 5-10 dakika dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp hazır yufka büyüklüğünde ve inceliğinde açılır. Önce iki kanadı ortada birleştirilir. Daha sonra diğer iki kanat birleştirilir. Hamur dörde kesilip küçük kareler eldel edilir. diğer tarafta ,ç harcı için doğranmış soğan, rendelenmiş peynir ve pulbiber harmanlanır. hamurların içine konulan iç harçtan sonra hamur muska şeklinde kapatılır. Isıtılan sıvıyağda kızartılır.