X
X

Höşmerim Tarifi

27.12.2013 Cuma 11:11 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Höşmerim tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gram tereyağı
125 gram kaymak
14 çorba kaşığı un
1.5 kahve fincanı pekmez
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı

Servis için: Ceviz

Yapılışı:
Süt, şeker, pekmez ve yumurta sarısı bir kaba alınıp çırpılır. Diğer tarafta un tereyağı ve kaymak bir tencereye alınıp karıştırılarak kavrulur. Unun rengi dönünce sütlü karışım eklenip pişirilir. Servis tabağına yayılıp cevizle servis yapılır.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN!