X
X

Hululikli Helva Tarifi

18.03.2014 Salı 14:49 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ağrı'nın yöresel tatlarından Hululikli Helva tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
7 su bardağı un 
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
2 su bardağı sıvıyağ
100 gram margarin
100 gram tereyağı 

Şerbet için: 
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su 
1 su bardağı süt 

Yapılışı:
Un derin bir kaba alınıp üzerine yumurta eklenip elle harmanlanır. Üzerine 1,5 su bardağı süt eklenip tekrar harmanlanır. Karışım iyice yoğurulur. Karışım bir süzgece alınıp iriler üstte, ufak ve toz şeklinde olanlar altta kalacak şekilde elenir. Bir tavada sıvıyağ, margarin ve tereyağı eritilerek karıştırılır. Süzgecin üzerinde kalan büyük parçalar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine toz şeklindeki unlu karışım eklenip altın sarısı renk alana kadar kavrulur. Tencere ocaktan alınıp daha önce şeker, su ve sütün kaynatılarak hazırlanan soğuk şerbet helvaya eklenir. Şerbet çektikten sonra servis yapılır.