X
X

İç Pilav tarifi

25.02.2013 Pazartesi 11:13 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından İç Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr kuzu kıyma
2 kase pirinç
1 avuç badem
1 avuç dolmalık fıstık
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tarçın
1 tutam karabiber
1 tutam yenibahar
1 tutam kimyon
 
Yapılışı:
250 gr kıyma kendi yağında kavrulur. Rengi dönen kıymaya küçük küçük doğranmış 1 adet soğan ve 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir. Malzemeler biraz daha kavrulup, badem, dolamlık fıstık, 1’er tutam karabiber, yenibahar, kimyon ve tarçın serpilir. Yıkanıp süzülen pirinç ve 1 yemek kaşığı domates salçası katılıp, suyu eklenir ve bir iki damla limon suyu sıkılarak pilav kısık ateşte pişirilir.
 

İç Pilav servise hazırdır.