X
X

İçli Tavuk tarifi

17.04.2012 Salı 17:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bartın'ın yöresel tatlarından İçli Tavuk'un tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Adet bütün tavuk
5 Adet kuru yufka
1/2 Su bardağı ceviz
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı fesleğen
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Tatlı kaşığı karabiber
2 Dal kuru fesleğen
 
Yapılışı:
Tavuk sıcak suyla yıkanır. Tavada sıvı yağ, tereyağı, kekik, fesleğen, pul biber ve karabiber karıştırılır. Baharatlar kokusunu salınca üç bardak sıcak su ve tuz ilave edilir. Sos kaynamaya bırakılır. Kuru yufkalar derin bir kabın içine küçük parçalar halinde kırılır. Kuru yufkalar baharatlı sos ile ıslatılır. İnce çekilmiş ceviz ıslatılan yufkayla karıştırılır. Tavuk, yufka karışımı ile doldurulur. İç harcının dökülmemesi için tavuğun açık yerleri aluminyum folyo ile kapatılır. Kalan iç harç top haline getirilir ve aluminyum folyoya sarılarak tavuğun yanına koyulur. İki litre sıcak su, kalan baharatlı sos ve kuru fesleğen dalı tencereye ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Servis tabağına alınan tavuğun ve yufkaların aluminyum folyoları çıkartılır.
 
İçli tavuk servise hazır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI