X
X

Ihbezlazmi tarifi

17.04.2013 Çarşamba 09:52 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Ihbezlazmi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram kuzu kıyma
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için:
¼ paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 bardak su
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Aldığı kadar una çeyrek paket kuru maya koyulur. Tuz ve su koyulan un intenen kıvama gelene kadar iyice yoğurulur ve dinlendirilir. Dinlenen hamurun üzerine 500 gram kuzu kıyma, 2 yemek kaşığı biber, 1 yemek kaşığı domates ve yarın yemek kaşığı acı biber salçası koyulur. Kıyma ve salçaların üzerine tuz, 1 yemek kaşığı yeni bahar ile 1 çay kaşığı karabiber serpilir. Baharat ve salçalarla lezzetlenen hamur ve kıyma özleştirilerek istenen kıvama gelene kadar yoğurulur. Bezelere ayırılan kıymalı hamur, tepsiye pide şeklinde açılır. Hamurun üzerinde çatalla delikler açılarak önceden ısıtılan fırında pişirilir.
 
Ihbezlahmi sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI