X
X

İrmik Mantolu Tatlı Tarifi

15.11.2013 Cuma 11:12 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından İrmik Mantolu Tatlı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250gr tereyağı
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin 

Şerbeti İçin:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Üzeri İçin: 
İrmik

İçi İçin: 
1 kase ceviz (iri çekilmiş)

Yapılışı:
İlk olarak şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye su ve şeker konulur ve yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklendikten sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.Hamur için un derin bir kabın içerisine konulur, kalan malzemeler de eklenerek yoğurulur.Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve avuç içinde yassı şekil verilir. Ortalarına ceviz konulup istenilen şekilde kapatılır. Şekil verilen tatlılar her tarafları kaplanacak gibi irmiğe bulanır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Tatlılar pembeleştikten sonra fırından çıkartılıp üzerine soğuyan şerbet dökülür.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

MUTFAĞIM VİDEOLARI