X
X

İzmir Köfte

13.05.2014 Tuesday 09:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından İzmir Köfte, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
3 patates
2 yemek kaşığı domates salçası
4 domates
4 yeşil biber
2 su bardağı sıvıyağ

Köfte için:
1 kilo kıyma
1 su bardağı ekmek içi
1 yumurta
1 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, Kimyon, Karabiber

YAPILIŞI:
Köfte için kıyma, ekmek içi, yumurta, ince kıyılıp suyu sıkılmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon ve karabiber bir kaba alınıp yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak biraz uzun iri köfteler hazırlanır. Patatesler soyulup yıkanır ve elma dilimi şeklinde kesilir. Köfte ve patatesler biraz kızartılır. Fırın tepsisine köfteler aralarına patatesler gelecek şekilde dizilir. 1 kaşık salçayla salçalı su hazırlanarak köftelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Pişmeye yakın yıkanıp uzun uzun dilimlenmiş olan biber ve domateslerle üzeri süslenir. Domates ve biberler yumuşayınca fırından çıkarılır.