X
X

Kabaklı Bulgur Yemeği tarifi

06.03.2012 Salı 09:57 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Zonguldak'ın yöresel tatlarından Kabaklı Bulgur Yemeği'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 Adet kabak
1 Su bardağı pilavlık bulgur
2 Adet domates
1 Adet kırmızı biber
1 Adet kuru soğan
Zeytinyağı
Pul biber
 
Üzeri İçin:
1 Bardak yoğurt 3 Diş sarımsak Pul biber Yapılışı:1 Adet kuru soğan yemeklik doğranır ve derin bir tencerede zeytinyağı ile kavrulur. 2 adet domates rendelenir ve rengi değişen soğanların üzerine ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Yarım halka şeklinde doğranan kabaklar ve minik minik doğranan kırmızı biberler de tencereye ilave edilir ve sotelenir. Bu sırada diğer tarafta 1 su bardağı bulgur güzelce yıkanır ve tencereye eklenip, bütün malzemeler karıştırılır. Kabakların üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Damak zevkine göre tuz ve pul biber ilave edilir ve pişmeye bırakılır.Üzeri için 3 diş sarımsak dövülür ve bir bardak yoğurt ile güzelce çırpılır. Kabaklı bulgur pilavı pişince bir servis kabına alınır ve sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür.Pul biber ile süslenip servis yapılır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI