X
X

Kadınbudu Köfte tarifi

25.03.2013 Pazartesi 11:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Kadınbudu Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kıyma
1 kase pirinç
2 adet soğan
1 bağ maydanoz
6 yumurta
1 kase un
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
1 kase pirinç yıkanıp süzülür, tuz serpilerek lapa olacak şekilde haşlanır. 2 adet soğan küp küp doğranır ve üzerine 500 gram kıyma koyulur. Kıymanın üzerine birer tatlı kaşığı kimyon, pul biber ve karabiber serpilir. Doğranan 1 bağ maydanoz da kıymayla buluşturulur. Ayrıca köfte için yarım kilo kıyma ezilerek kavurulur. Kavurulan kıyma ve haşlanan pirinç soğutulup diğer malzemelerle karıştırılır ve yoğurulur. 5 yumurta kırılıp tuz serpildikten sonra çırpılır. Bir kaseye de un koyulur. Sıkılan köfteler una bulanıp yumurtaya batırılarak yağda nar gibi kızartılır.
 
Kadınbudu köfte sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN