X
X

Kahküllü Pilav

08.05.2014 Perşembe 11:49 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Kahküllü Pilav, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
2 KASE KURUTULMUŞ TAZE FASULYE
3 KASE BULGUR
100 GRAM TEREYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

ÜZERİ İÇİN;
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
2 DİŞ SARIMSAK
NANE YAPRAĞİ
DOMATES

YAPILIŞI:
Civil fasulyeler yıkanıp 4 kase su ile haşlanır. Süzülüp kenara alınır. Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı tereyağı alınıp eritildikten sonra yıkanmış bulgur eklenir. Karıştırıldıktan sonra su, tuz ve civiller eklenir. Son olarak 1 kaşık tereyağı üzerine parça parça eklenir ve pişirilir. Küçük bir tavada kalan tereyağı eritilir. 3 diş sarımsak ezilip 2 yemek kaşığı su ile karıştırılır. Pilavın üzerine eritilmiş tereyağı ve sarmısaklı su gezdirilip servis yapılır.