X
X

Karanfilli Tatlı tarifi

22.03.2012 Perşembe 15:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Karanfilli Tatlı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Dövülmüş ceviz
2 Çay kaşığı dövülmüş karanfil
 
Şerbeti İçin:
4 su bardağı toz şeker
4 Bardak su
Limon
4 adet karanfil
 
Yapılışı:
4 su bardağı toz şeker, 4 bardak su ve 4 adet karanfil derin bir tencerede kaynamaya bırakılır. Hafif kıvamı koyulaşınca üzerine limonu sıkılır ve bir süre daha kaynadıktan sonra şerbet ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Diğer tarafta 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı ve 1 adet yumurta güzelce çırpılır.Üzerine 1 paker kabartma tozu eklenir ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur. Kıvamını alan hamurdan bezeler kopartılır ve bu bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Minik bir kasede, dövülmüş ceviz ve dövülmüş karanfil karıştırılır. Tabak büyüklüğünde açılan hamurların üzerine ceviz ve karanfilli karışımdan serpilir ve hamur rulo şekilde sarılıp 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Bütün bezeler aynı şekilde açılır ve rulo yapılıp dilimlendikten sonra fırın tepsisine dizilir. Daha önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerine ılıkken şerbeti eklenir. Tatlı şerbetini çekince servis yapılır.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI