X
X

Kayısı Soslu Pasta Tarifi

24.03.2014 Pazartesi 12:10 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Kayısı Soslu Pasta tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Tabanı için:
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket burçaklı bisküvi
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı fındık içi
Yarım çay bardağı süt

Peynirli harç için:
500 gram labne peyniri
1 su bardağı şeker
200 mlt krema
Yarım limon suyu
1 vanilya çubuğu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yumurta

Üzeri için:
10 yemek kaşığı kayısı marmeladı
2 su bardağı + 4 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı nişasta

Süslemek için:
Kayısı kompostosu
Badem

Yapılışı:
Eritilmiş tereyağı, yulaflı bisküvi ve burçaklı bisküvi rondodan geçirilir. Fındık içi ve süt eklenip tekrara rondodan geçirilir. 26 cm çaplı kelepçeli kalıba bastırılarak yayılır. Buzdolabında yarım saat bekletilir. Diğer tarafta peynirli harç için labne peyniri ve şeker mikserle çırpılır. Krema, limon suyu, vanilya özü, nişasta ve un eklenip tekrar çırpılır. Hafifçe çırpılmış yumurtalar karışıma eklenip yavaşça karıştırılarak yedirilir. Kalıptaki bisküvi tabanının üzerine aktarılır. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirilir. Üzeri için kayısı marmeladı 2 su bardağı su ile inceltilip kaynatılır. Nişasta 4 yemek kaşığı su ile açılıp kayısı marmeladına eklenir. 1-2 dakika kaynatılır. Ilıdıktan sonra pişen pastanın üzerine yayılır. Kayısı kompostosu ve bademle süslenir.