X
X

Kaymaçina tarifi

12.04.2012 Perşembe 10:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırklareli'nin yöresel tatlarından Kaymaçina'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg süt
6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
 
Yapılışı:
6 yumurta derin bir kabın içine kırılır. Üzerine  1 su bardağı da toz şeker eklenir ve köpürene kadar iyice çırpılır. Nişasta ve vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir. Süt yavaş yavaş eklenip biraz daha çırpılır. Hazırlanan hamur yağlanmış ısıya dayanıklı bir tepsiye dökülür ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Kaymaçina servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI