X
X

Kaymak Helvası tarifi

15.03.2012 Perşembe 10:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Kaymak Helvası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kaymak
Göz kararı un
Süt
Şerbeti için gerekli malzemeler
3 su bardağı şeker
Su
 
Yapılışı:
Göz kararı un cam bir kaba alınır ve ortası havuz yapılır.  Unun üzerine azar azar süt dökülür ve un ovalanır. 
 
500 gr. kaymak tencereye alınır ve kısık ateşte karıştırılır. Kaymak süt kıvamına gelip, kaynamaya başlayınca içine, sütle ovalanan un katılır ve karıştırılmaya başlanır.. Helva, rengi değişip, tanelenene kadar kavrulmaya devam edilir. Kaymağın yağı çıkınca, biraz daha un eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
 
Derin bir kaba şerbet için 3 bardak şeker ve üzerini geçecek kadar ılık su konup, şeker eritilir. Hazırlanan şerbet, kavrulan una eklenir ve karıştırılır. Helva katılaşınca servis tabağına alınır ve kaşıkla şekil verilir.
 

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI