X
X

Kaymaklı Gül Tatlısı tarifi

02.01.2013 Çarşamba 14:41 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Kaymaklı Gül Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr ceviz
250 gr tereyağı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı kaymak
½ su bardağı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 ½ bardak şeker
3 ½ bardak su
 
Yapılışı:
Şerbeti için 3 buçuk su bardağı şeker 3 buçuk bardak su ile kaynatılıp soğumaya bırakılır. Hamuru için; 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 1 su bardağı irmik, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı kaymak, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket vanilya ve kabartma tozu yoğurma kabına konulur aldığı kadar unla birlikte yoğrulur. 2 eşit bezeye ayrılır. Her beze incecik açılır ve çay bardağının ağzıyla kesilir. Cevizler çekilir. 4 yuvarlak hamur kenarları üst üste gelecek şekilde yerleşrtirilip, ceviz konulur, sarılır ve ortadan kesilere 2 adet gül elde edilir. Yaprakları açılıp şekil verilir ve yağlo kağıt serilmiş tapsiye konulur. Kalan yuvarlaklar da aynı şekilde 4’erli gruplar halinde sarılır. Ortalama 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkınca üzerine ılık şerbeti dökülür.
 
Kaymaklı Gül Tatlısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN