X
X

Kaymaklı Umaç Helvası tarifi

04.01.2013 Cuma 11:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Kaymaklı Umaç Helvası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
500 gr kaymak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 ½ bardak şeker
3 bardak su

 
Yapılışı:
3 su bardağı un 1 çay bardağı sütle top top olana kadar ovulur. Hamur elekten geçirilir. İri taneler de ayrı bir kaba alınır. Elenen kısım ve iri parçalar bir gece boyunca kuruması için bekletilir.
 
3 buçuk bardak şeker 3 bardak ılık suda eritilir. 500 gr kaymak helvanın pişeceği tavada ertilip üzerine 1 yemek kaşığı da tereyağı eklenir. İri parçalar (umaçlar) kahverengi olana kadar güzelce kavrulur. Üzerine hamurun elekten geçirilen kısmı ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Helva beyaz taneler kalmayacak şekile kavrulduktan sonra üzerine şekerli ılık su dökülür. Tencerenin kapağı kapatılıp helva demlenmeye bırakılır.
 
Kaymaklı Umaç Helvası servise hazırdır.