X
X

Kelecoş tarifi

24.04.2012 Salı 10:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Kelecoş'un tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr peskutan veya süzme yoğurt
500 gr kavurma ve kuşbaşı et
250 gr tereyağı
6 büyük boy soğan
2 diş sarmısak
Bayat ekmek
 
Yapılışı:
6 adet soğan piyazlık doğranıp, tencereye alınır. Üzerine 250 gram tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek kavrulur.  Soğanlar kavrulunca 500 gr. kuş başı et soğanlara eklenir. Bayat ekmekler küp küp doğranıp, kızarana kadar fırına verilir. 500 gr. peskütan ya da süzme yoğurt su ile inceltilir. Pişen etli harcın bir kısmı ayrılarak, inceltilen yoğurt yavaş yavaş tencereye eklenir. 2 diş sarımsak küçük küçük kıyılıp, tencereye ilave edilir. Fırında pişen ekmekleri servis tabağına alıp, tencerede pişen yemek üzerine eklenir. Son olarak ayırdığımız yoğurtsuz soğan ve kavurma ile yemeğin üzeri süslenir. Yemeğimiz servise hazırdır.,
 
Afiyet olsun
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI