Skip to main content
 

Kenevir Helvası tarifi

06.04.2012 Cuma 09:54 (Güncellendi: )

Konya'nın yöresel tatlarından Kenevir Helvası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Kenevir Helvası tarifi

Malzemeler:
250 gr kenevir tohumu
2 Su bardağı üzüm pekmezi
100 gr ceviz
100 gr badem
100 gr fındık
100 gr sarı leblebi
 
Yapılışı:
2 bardak pekmez kısık ateşte ağır ağır kaynatılır. 250 gr kenevir tohumu, teflon bir tavada kokusu çıkana kadar kavrulur. Ceviz, badem ve fındık iri iri dövülüp; kenevir tohumlarının üzerine eklenir. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra, üzerine kaynar pekmez dökülür. Diğer tarafta 100 gr sarı leblebi, un kıvamına gelene kadar dövülür ve bir tepsinin tabanını kaplayacak şekilde serpilir. Pekmezli karışım, leblebi tozu serpilen tepsiye dökülür ve soğutulup servis yapılır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

Benzer İçerikler