X
X

Kenevir Helvası Tarifi

01.02.2014 Cumartesi 13:10 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Kenevir Helvası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram kenevir tohumu
750 gram üzüm pekmezi
1 su bardağı tuzsuz leblebi 
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı badem
1 su bardağı fındık 

Yapılışı:
Kenevir büyük bir tavaya alınıp rengi değişene kadar kavrulur. Diğer tarafta pekmez kaynatılıp biraz kıvamı koyulaşması sağlanır. Kenevir kavrulunca içine iri çekilmiş fındık, ceviz ve badem eklenir. Leblebi  un gibi olacak şekilde robottan geçirilir. Servis kabının içine toz  haldeki leblebi yayılır. Isınan kuruyemişler kaynayan pekmez ile biraz karıştırılır. Leblebi tozuyla kaplanan servis kabına yayılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.