X
X

Kerebiç Tarifi

06.12.2013 Cuma 14:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Hatay Antakya'nın yöresel tatlarından Kerebiç tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg un
2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı karbonat
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz

İç harcı için: 
Yarım kilo ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:
Hamur için un, zeytinyağı, su, şeker, karbonat ve tuz derin bir kaba alınıp yoğurulur. Diğer tarafta iç harcı için ceviz iri olacak şekilde doğranıp tarçın ve şeker ile karıştırılır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve içleri oyulur. İçleri cevizli harç ile doldurulup kapatılır. Kerebiçler yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Soğuyan kerebiçler köpükle servis yapılır. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  


MUTFAĞIM VİDEOLARI