Skip to main content
 

Kereviz Dolması tarifi (Bursa)

31.10.2012 Çarşamba 09:35  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Kereviz Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Kereviz Dolması tarifi (Bursa)

Malzemeler:
6 adet kereviz
150 gr. dana kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet limon
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 tutam kereviz yaprağı
1 tutam kuru nane
 
Yapılışı:
Kerevizlerin kabukları soyulup 2 limonun suyu eklenen bol suda kararmaması için bekletilir. Kerevizlerin baş kısımları kesilip kapak olarak ayrılır. İçleri bıçak ve kaşık yarımıyla çanak gibi oyulup yeniden suya konulur. İçi için; kıymanın üzerine 1 çay bardağı pirinç ve 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir. 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edilip ince doğranmış maydanoz ve dereotu konulur. 1 tutam kuru nane ve arzuya göre tuz serpilir. Yarım limonun suyu sıkılıp tüm malzemeler yoğrulur. Kerevizler içle doldurulup kapakları kapatılır. Tencereye dizilip ortalarına bir tutam kereviz yaprağı ve sıkılan limonların kabukları yerleştirilir. Tencer, dolmalalrın yarısına gelecek kadar suyla doldurulur ve dolmalar yumuşayana kadar pişirilir.
 
Kereviz Dolması servise hazırdır.
 
Sence Hangisi?

{{question.Title}}