X
X

Kereviz Köfte tarifi

15.03.2012 Perşembe 12:07 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'ın yöresel tatlarından Kereviz Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 büyük boy kereviz
2 adet patates
2 adet kuru soğan
5 adet yumurta
3 yemek kaşı un
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Baş kısmı kesilen kerevizin kabukları soyulur. Patatesler de soyulduktan sonra kerevizlerle birlikte yıkanıp rendenin kalın dişli tarafı ile bir güzel rendelenir. 5 adet yumurta ayrı bir kaba kırılır ve içine karabiber ilave edilip çırpılır. Soğanlar da kereviz ve patatesle aynı yere rendelenir. Tüm malzemeler elle iyice birbirine yedirilir. Çırpılmış yumurta ve un da rendelenen malzemelere eklenip biraz da tuz konur ve yoğrulur.Tavaya bolca sıvıyağ kızdırılır ve köfte harcından kaşık kaşık konup 2 tarafı iyice kızartılır. Arzuya göre yanında sarmısaklı yoğurtla servis edilir.
 
Kereviz Köfte servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI