X
X

Kesme Aşı Tarifi

28.03.2014 Cuma 11:10 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ağrı'nın yöresel tatlarından Kesme Aşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı mercimek
Hamur için:
1 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Ilık su

Sos için:
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Nane, pulbiber, karabiber

Yapılışı:
Hamur için un, yumurta, tuz ve ılık su yoğurulup sert bir hamur hazırlanır. Beze unlu zeminde açılıp erişte şeklinde kesilir. Mercimek ve su çorba tenceresine alınıp haşlanır. Mercimek yumuşamaya başladığında erişteler eklenip kısık ateşte birlikte pişirilir. Sos için ince doğranmış soğan sıvıyağda kavrulur. Üzerine salça ve baharatlar eklenip iyice özleştirdikten sonra çorbaya karıştırılarak yedirilir.