X
X

Kesme Kadayıf

08.05.2014 Thursday 11:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Kesme Kadayıf, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN;
1 BARDAK SÜT
2 YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
BİKAÇ DAMLA LİMON SUYU
BİR TUTAM TUZ
ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ İÇİN;
4 BARDAK ŞEKER
4 BARDAK SU
3 DİLİM LİMON

İÇİ İÇİN;
2 BARDAK KIYILMIŞ CEVİZ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ KARANFİL

ÜZERİ İÇİN;
200 GR TEERYAĞI
KAYMAK
TOZ FISTIK

YAPILIŞI:
Tüm malzeme derin bir kaba alınıp yoğurulur. Üzeri kapatılıp serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir. Hamur 4 bezeye ayrılır. Bezeler mısır nişastası ile açılır. 5 dakika bekletilir. Cam fırın tepsisi katı tereyağı ile yağlanır. Bekleyen hamurlar pili şeklinde üst üste katlanır. ince ince kesildikten sonra elle havalandırırlır. Kadayıfın yarısı fırın tepsisine yayılır. Üzerine ceviziçi karanfil karışımı yayılır. Kalan kadayıf ile üzeri kapatılır. 250 gram tereyağı parça parça doğranıp kadayıfın üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbet için su şeker ve limon dilimleri 20 dakika kaynatılıp ılıdıktan sonra ılımış tatlının üzerine gezdirilir. Kaymak ve toz fıstık ile servis yapılır.