X
X

Kestane Kebabı Tarifi

14.03.2014 Cuma 12:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Kestane Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr haşlanmış kestane
500 gr kuzu eti yağsız
500 gr arpacık soğan
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvıyağ 
Tuz,karabiber, kekik 
1 kesme şeker
Su 

Üzeri için: Maydanoz

Yapılışı: 
Yağ tencereye alınır. Etler kızgın ateşte kavurulup suyunu çekince arpacık soğnlar ilave edilir. Et ve soğan kavurmaya devam edilir. Bu sırada 1 küp kesme şeker eklenip soğanın karamelize olması sağlanır. Un ilave edilip karıştırılır. Sırasıyla karabiber tuz kekik eklendikten sonra etlerin üzerine 3 parmak geçecek kadar sıcak su ile pişmeye bırakılır. Yemeği ocaktan almadan 10-15 dakika önce haşlanmış kesaneler eklenir. 10-15 dakika birlikte pişirlir. Maydanozla servis yapılır.