X
X

Kestaneli Pilav tarifi

31.10.2012 Çarşamba 09:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Kestaneli Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr. kestane
3 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuş üzümü
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
1 tutam tarçın
2 yemek kaşığı tereyağı
½  çay bardağı zeytinyağı

 
Yapılışı:
3 su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır. Yarım kilo kestanenin her iki yüzü de artı şeklinde çizilip az suda, tencerenin kapağı kapalı olarak kabuklarI açılana kadar haşlanır. Haşlanan kestanelerin kabukları soyulur. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp yarım çay bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte kavrulur. 1 çay bardağı kuş üzümü sıcak suda bekletilir. Islatılan pirinç yıkanıp süzülür ve pembeleşen soğanla birlikte kavrulur. Kavrulan pirincin üzerine suyu süzülen kuş üzümleri eklenir. 4 bardak sıcak su pilava ilave edilir. 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı yeni bahar ve 1 tutam tarçın serpilip suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen pilav; üzeri kağıt havlu kapatılarak fazla nemini alana kadar dinlendirilir. Pilav kalıp gibi kullanılabilecek derin bir kabın içine alınır vekaşıkla bastırılarak yerleştirilir. Servis tabağına ters çevrilir.
 
Kestaneli Pilav servise hazırdır.