X
X

Kilis Kebabı tarifi

25.02.2013 Pazartesi 11:10 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Kilis Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gr kıyma
5 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
5 adet patlıcan tamamen soyulur ve verev dilimlenir. 750 gr bıçak arası çekilmiş kıyma 2 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuzla birlikte yoğrulur. Etten yuvarlak köftler yapılır ve 2’şer dilim patlıcan arasına köfteler yerleştirilir. Patlıcanlar üzerleri kızarana kadar ortamalama 200 derecedeki fırının ızgara kısmı açılarak pişirilir. Sosu için; 2 adet soğan piyazlık doğranıp sıvı yağda kavrulur. 1 yemek kaşığı biber salçası ve 2 adet domatesin rendesi ilave edilip sotelenir. Fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilen arası etli patlıcan dilimleri sosun üzerine yerleştirilir. 2 adet dilimlenmiş domates ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi katılıp sosla birlikte pişirilir.
 
Kilis Kebabı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI