X
X

Kiraz Yaprağı Sarması tarifi

03.04.2013 Çarşamba 10:28 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Kiraz Yaprağı Sarması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr kiraz yaprağı
2 kg yoğurt
1 kase kırık buğday
1 kase ince bulgur
1 yemek kaşığı un
3 adet soğan
1 adet yumurta
 
Yapılışı:
Kiraz yaprakları açılmaları  ve yumuşamaları için sıcak suda bekletilir. Köftesi için; kırık buğday (yarma) ve bulgur biraz tuz katılıp ıslatılır ve yaklaşık 5 dakika bekletilir. Bulgur ve buğday eller ıslatılarak hamur gibi toparlanana kadar yoğrulur. Kiraz yaprakları süzülür. Düdüklü tencerenin dibi kiraz yaprağı ile kaplanır. Yoğrulan harç ile kiraz yaprakları kalem gibi sarılır ve tencereye dizilir.  Köftelerin üzerine tabak kapatılır ve tuz serpilip üzerini çıkmayacak kadar su ile birlikte düdüklüde pişirilir. Meyanesi için; 2 kg yoğurdun üzerine 1 yumurta kırılır ve 1 yemek kaşığı un eklenir. Meyane güzelce çırpılır. Ayrı bir tencereye koyulan meyane ılık su ile seyreltilir ve koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.  3 adet soğan yemeklik doğranır ve 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile kahverengi bir renk alana kadar kavrulur. Pişen köfteler, süzülüp meyaneye atılır. Kavrulmuş soğanlar eklenir.
 
Kiraz Yaprağı Köftesi servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI