X
X

Kış Tavası tarifi

12.03.2012 Pazartesi 09:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Kış Tavası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gr kavurma
1 kase kurutulmuş domates
1 kase kurutulmuş patlıcan
1 kase kurutulmuş yeşil biber
1 büyük boy kuru soğan
7 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası

 
Yapılışı:
Kurutulmuş patlıcan ve biberler ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlanırken, domatesler sıcak suda bekletilir. Soğan küçük küçük doğranıp genişçe bir tencereye alınır ve üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. İyice yumuşayan patlıcan ve biberlerin suyu süzülür ve sudan geçirilir. Kavrulmaya devam eden soğana 1 yemek kaşığı salça eklenir. Biraz daha sotelenen soğanların üzerine patlıcanlar ve biberler ilave edilir ve karıştırılır. Domateslerin de suyu süzülür ve yıkanmadan malzemelere eklenir. Biraz daha kavrulduktan sonra etler eklenir ve 3 su bardağı sıcak su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Küçük küçük doğranmış sarmısaklar da eklenerek yaklaşık 5 dakika daha pişmeye bırakılır.Kış Tavası servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI