X
X

Kıymalı Domates Çorbası tarifi

12.04.2012 Perşembe 10:25 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırklareli'nin yöresel tatlarından Kıymalı Domates Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
100 gr kuzu kıyma
1 su bardağı doğranmış domates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tel şehriye
Kırmızı tozbiber
 
Yapılışı:
2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı  tencereye alınır ve üzerine 1 yemek kaşığı un eklenir. Un, kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine 1 su bardağı doğranmış domates ilave edilip karıştırılır. 1 su bardağı süt de tencereye eklenir. Kaynayan sosa 4 bardak sıcak su ilave edilir. 1 yemek kaşığı tel şehriye çorbaya eklenir. Çorba kısık ateşte kaynarken ayrı bir tavada kıyma kavrulur. Kavrulan kıyma çorbaya eklenir. Bir iki taşım daha kaynatılır. Kırmızı toz biber ile tereyağlı sos hazırlanır ve çorbanın üzerine dökülür.
 
Kıymalı Domates Çorbası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI